Mancare de spanac

Ingrediente:

  • 1 kg de spanac proaspat
  • 1 ceapa potrivita
  •  1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g pulpa de porc(daca vom face cu carne)

Mod de preparare a retetei Mancare de spanac:

Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spalam bine in apa rece.Punem la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare.Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac. Cand se raceste putin, il tocam cu un “cutit ” de lemn.Separat, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei  impreuna cu bucatile de carne(daca folosim), apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit amestecand bine.Vom adauga pasta de tomate si vom lasa sa fiarba pana va scadea putin.La sfarsit adaugam cateii de usturoi tocat marunt.La final eu ma pun o lingura mare de smantana pentru servire,pe care am amestecat-o cu mancarea.

Pofta buna!

 

 

Tags: ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.